הפרעות בתפקוד המיני אצל גברים

ישנן מגוון בעיות רפואיות העשויות להוביל לבעיות בתפקוד המיני כגון אימפוטנציה, הנפוצות שבינהן הן סוכרת, בעיות לבביות, עישון, סרטן פרוסטטה, חוסר איזון של בלוטת התירואיד, השמנת יתר, וואריקוצלה.
רקע רפואי
תוכן עניינים
שתפו:
תמונה של נכתב ע"י הוד קליניק
נכתב ע"י הוד קליניק

בהוד קליניק מחכים לך רופאים אורולוגים מומחים עם עשרות שנות ניסיון, מכשור טכנולוגי מהמתקדמים בשוק וצוות מטפלים עם למעלה מ-20 שנות ניסיון בתחום האימפוטנציה

לשיחת ייעוץ דיסקרטית ללא תשלום השאירו פרטים

בעיות בתפקוד המיני אצל גברים הן תופעה נפוצה המושפעת ממגוון גורמים רפואיים. מחקרים מראים כי מצבים רפואיים שונים כמו סוכרת לא מאוזנת, בעיות לבביות, עישון, פריצות דיסק ובעיות בבלוטת התריס עשויים להשפיע באופן משמעותי על התפקוד המיני. הבנת הקשר בין מצבים רפואיים אלה לבין בעיות בתפקוד המיני חיונית הן לצורך אבחון מוקדם של בעיות רפואיות והן לצורך טיפול יעיל בבעיות התפקוד המיני עצמן. מאמר זה סוקר את הגורמים העיקריים המשפיעים על התפקוד המיני אצל גברים ומציע דרכי התמודדות והטיפול המומלצות. 

סוכרת

סוכרת לא מאוזנת עלולה לגרום לפגיעה בכלי הדם הקטנים ולכמות הטסטוסרון בגוף, כך שעד מ- 75% מחולי הסוכרת חווים בעיות בתפקוד המיני במידה כזו או אחרת. איזון רמות הסוכר יכול לתרום במידה רבה לפתרון בעיות התפקוד המיני.  שילוב של טיפול תזונתי, טיפול בדיקור סיני ולעיתים אף טיפול תרופתי (כל מקרה לגופו), יכול לסייע במידה רבה לפתרון הולם של בעיות סוכרת לא מאוזנת, ולהוביל לשיפור משמעותי בתפקוד המיני.

בעיות לבביות

בעיות לבביות הינן לעיתים קרובות מתגלות רק לאחר הופעת בעיות בתפקוד המיני, ונמצא כי גברים עם בעיות זקפה הינן בסיכון גבוה יותר למחלות לבביות בעתיד כגון אנגינה, שבץ, התקפים איסכמיים, הפרעות בקצב הלב, כשל לבבי והתקף לב [5]. יש חשיבות משמעותית לטפל בגורמי הסיכון למחלות לב, מה שיכול להוביל לשיפור משמעותי בתפקוד המיני. חלק מגורמי הסיכון הללו מפורטים בהמשך כגון עישון, עודף משקל, וסוכרת.

עישון

עישון נמצא כמגביר משמעותי של בעיות בתפקוד המיני. בהשוואה לגברים שלא עישנו מעולם, לגברים מעשנים יש סיכון גבוה ב-51% לבעיות בתפקוד המיני. הפסקת העישון יכולה לסייע במידה רבה לשיפור הבעיות בתפקוד המיני[5].

פריצת דיסק ובעיות גב

מקרים רבים של פריצת דיסק גורמים ללחיצה על העצב, מה שמוביל לכאב ולהפחתה בזרימת דם למערכת הרבייה. כתוצאה מזרימת הדם הלקוייה למערכת המין, נובעות בעיות זקפה ובעיות בתפקוד המיני.

חוסר איזון בלוטת התריס

בלוטת התריס אשר ממוקמת בקדמת הצוואר, אחראית לויסות הורמונים רבים בגוף. חוסר איזון בבלוטת התריס עלול לגרום לבעיות משקל, ולירידה של רמות טסטוסטרון. כתוצאה מכך, עלול להפגע התפקוד המיני.
מחקר עדכני משנת 2019 [6], מצא כי גם תפקוד גבוה מדי (היפרתירואידוזם) וגם תפקוד נמוך מדי (היפותירואידיזם) של בלוטת התריס נמצאו קשורים לאירעות גבוהה של בעיות בתפקוד המיני, ובאופן ספציפי, בעיות בזקפה וליבידו נמוך נמצאו במתאם גבוה עם 2 המצבים, ובעיות בשפיכה מוקדמת נמצאו קשורות להיפרתירואידיזם.

שיחה עם נציג

×

שיחת ווטסאפ