חרדת ביצוע אצל גברים היא תופעה נפוצה המשפיעה על גברים רבים בגילאים שונים. למרות שמדובר בנושא שרבים נמנעים מלדבר עליו בשל תחושות בושה או מבוכה, חרדת ביצוע נפוצה הרבה יותר ממה שחושבים ומהווה את אחת הסיבות השכיחות לפניה לייעוץ בתחום הבריאות המינית.
הבשורה הטובה – בהחלט ניתן לטפל בכך ביעילות, ובמרבית המקרים חרדת הביצוע היא מצב הפיך לחלוטין. שילוב של טיפולים פיזיולוגיים, תמיכה פסיכולוגית ושינויים באורח החיים מאפשרים לרוב הגברים להתגבר על הבעיה ולחזור לתפקוד מיני מספק ומהנה.
חרדת ביצוע אצל גברים והגורמים פיזיולוגיים המשפיעים על כך
קשיים בתפקוד המיני כמו אימפוטנציה, שפיכה מוקדמת או ירידה בחשק המיני, יכולים לנבוע ממגוון רחב של גורמים, לא רק פסיכולוגיים. מחלות כרוניות, למשל סוכרת. גם מחלות לב וכלי דם או לחץ דם גבוה מקשים על זרימת הדם לאיבר המין, שהכרחית להשגת זקפה. תופעות לוואי של תרופות מהוות גם הן גורם שכיח לבעיות בתפקוד המיני. בעיות בזרימת הדם לאיבר המין, שהן הגורם הפיזיולוגי השכיח ביותר של אין אונות אצל גברים יכולות להיגרם גם ממחלות כגון טרשת עורקים.
גורמים פסיכולוגיים ואחרים המשפיעים על חרדת ביצוע אצל גברים
הנפש והגוף קשורים זה בזה כשמדובר בתפקוד מיני. חרדת ביצוע אצל גברים או דאגה מוגזמת לגבי תפקוד המיני, היא גורם נפוץ מאוד. לחץ ומתח הקשורים לעבודה, למצב כלכלי או לדאגות אחרות, משפיעים באופן ברור על התפקוד המיני. דיכאון או חרדה מפחיתים את החשק המיני ומקשים על תפקוד תקין. ללא ספק גם בעיות בזוגיות או בתקשורת הזוגית עלולות להוביל לקשיים בתפקוד המיני. בנוסף:
- עישון פוגע בזרימת הדם ומגביר את הסיכון לבעיות זקפה וחרדת ביצוע
- שתיינות פוגעת בתפקוד המיני גם בטווח הקצר וגם הארוך
- השמנת יתר משפיעה על רמות ההורמונים ומגבירה את הסיכון למחלות המשפיעות על התפקוד המיני
- חוסר פעילות גופנית משפיע והפרעות שינה, שניהם מאוד משפיעים על התפקוד
ההשפעה של חרדת ביצוע על איכות החיים
חרדת ביצוע לצד אין אונות אצל גברים משפיעה מאוד על חיי המין, אך לא רק על ההנאה ממין. גברים רבים חשים ירידה בביטחון העצמי ובתחושת הגבריות. המתח והלחץ הנפשי שמתלווים לכך מאוד מכבידים. החשש מכישלון בפעם הבאה, דאגה שבת הזוג תתאכזב או תחפש סיפוק במקום אחר, יוצרים מעגל קסמים קשה.
גברים רבים שסובלים מחרדת ביצוע נמנעים מיצירת קשר זוגי אחרי פרידה. הם חוששים מהמבוכה ומהפגיעה בדימוי העצמי עם בנות המין השני. בעיות בתפקוד המיני מובילות לדיכאון וחרדה, שיכולים להחמיר את הבעיה ולהשפיע על תחומי חיים נוספים.
איך אפשר לשנות את המצב?
חשוב להבין כי טיפול באין אונות ובחרדת ביצוע בהחלט אפשרי. קודם כל חשוב לשים את האצבע על הסיבות לבעיה. לאחר האבחון ניתן לטפל בצורה טובה, ולא רק בגברים צעירים אלא גם במבוגרים יותר. אגב, לא חייבים לטפל אך ורק בתרופות. הרבה שיטות טיפול טבעיות מסייעות בתור טיפול באין אונות. שיחות והמלצות מאנשי המקצוע בקליניקה שלנו יוכלו לחולל פלאים, בעזרת טיפול משולב ללא צורך בתרופות.
לטיפול בגורמים נפשיים של אימפוטנציה יש חשיבות רבה, במיוחד כאשר ישנם גורמים רגשיים. שילוב של עקרונות המבוססים על טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לעזור. טכניקות הרפיה גם הן יכולות להוכיח יעילות רבה. במקרים רבים שילוב של בת הזוג בתהליך של הטיפול, עם יותר הקשבה בין בני הזוג, תורמים לשיפור.
במקרים שבהם הבעיה נובעת מחוויות שליליות בעבר, הדחקה עלולה שלא לעזור. טיפולים שנוגעים בלב ליבה של הבעיה בהחלט יכולים להועיל בעיבוד החוויות ובהפחתת השפעתן על חרדת הביצוע בהווה. אצלנו בהוד קליניק תוכלו להכיר שיטת טיפול בעלת מעל 90 אחוזי הצלחה. מדובר בשיטה משולבת המבוססת בעיקר על שיפור זרימת הדם (לאיבר המין, בעת זקפה), שיקום ובניית כלי דם חדשים לצד חיזוק התשוקה המינית והחשק המיני.
שאלות ותשובות על חרדת ביצוע אצל גברים
מהם הגורמים הפיזיולוגיים העיקריים לחרדת ביצוע ואין אונות אצל גברים?
חרדת ביצוע אצל גברים ואין אונות יכולים לנבוע ממגוון גורמים פיזיולוגיים, ולא רק מגורמים פסיכולוגיים. בין הגורמים העיקריים ניתן למנות מחלות כרוניות כמו סוכרת שמשפיעות על מערכת העצבים והדם. גם מחלות לב וכלי דם או לחץ דם גבוה מקשים משמעותית על זרימת הדם לאיבר המין, שהיא הכרחית להשגת זקפה.
מהן הדרכים האפקטיביות לטיפול בחרדת ביצוע אצל גברים?
טיפול בחרדת ביצוע מתחיל באבחון מדויק של הגורמים הספציפיים לבעיה. חשוב להבין כי טיפול באין אונות ובחרדת ביצוע בהחלט אפשרי, וברוב המקרים מדובר במצב הפיך לחלוטין. לאחר האבחון ניתן לטפל בצורה יעילה, ולא רק בגברים צעירים אלא גם במבוגרים יותר.
חשוב לציין שהטיפול אינו מוגבל לתרופות בלבד. ישנן שיטות טיפול טבעיות פרא-רפואיות חדשניות שמסייעות בטיפול באין אונות, ובעיקר כאלה מתבססות של שילוב של מספר שיטות התורמות לשיפור זרימת הדם לאיבר המין, שיקום ובניית כלי דם חדשים לצד חיזוק הביטחון והתשוקה המינית.
לטיפול בגורמים הנפשיים של חרדת ביצוע יש חשיבות רבה, במיוחד כאשר קיימים גורמים רגשיים. שילוב של טיפול קוגניטיבי התנהגותי, טכניקות הרפיה ומעורבות בת הזוג בתהליך הטיפולי תורמים משמעותית לשיפור המצב. שילוב של טיפולים פיזיולוגיים, תמיכה פסיכולוגית ושינויים באורח החיים מאפשרים לרוב הגברים להתגבר על הבעיה ולחזור לתפקוד מיני מספק ומהנה.